Ny i Korskyrkan

Du är varmt välkommen till Korskyrkan i Stockholm!

När du förbereder ditt första besök i Korskyrkan förstår vi att det finns saker du funderar över. Vi har här samlat några frågor och svar som kanske besvarar dina funderingar.

”Finns det en klädkod när man besöker kyrkan?” – Nej! Det är ok att vara klädd precis så som du själv vill. De flesta har sina vanliga vardagskläder, somliga klär upp sig.

”Är gudstjänsterna bara för medlemmar?” – Nej! Alla är välkomna.

”Kostar det något?” Nej! Vi tar inte inträde till våra gudstjänster och alla kollekter är frivilliga.Vi baserar hela vårt arbete på gåvor. I gudstjänsten ges möjlighet att ge frivilliga gåvor i kollektboxen, eller via swish, eller med bankkort.

”Har ni söndagsskola?” Ja vi kallar den Skattkistan! Barnen är med en stund i lovsång i början av gudstjänsten och kommer tillbaka in för att delta i bönen på böneplatserna i slutet av gudstjänsten.

När vi firar nattvard är det frivilligt att delta i nattvarden och man kan stanna på sin plats och välja att inte delta.

Vi ordnar regelbundet Introsamlingar efter gudstjänsterna där vi berättar om vilka vi är och hur man kan engagera sig hos oss. Om man vill bli medlem kan man bli det efter ett samtal med någon av våra pastorer, där de går igenom vad som förväntas av en medlem och vad medlemmen kan förvänta sig av oss i Korskyrkan.

”Vilken musikstil har ni i Korskyrkan?” – Vårt lovsångsteam leder församlingen i gemensam sång, och repertoaren varierar mellan gamla psalmer och lovsånger. Sättningen varierar, men oftast är det pianobaserad musik med komp av bas, gitarr och trummor.

Vi sjunger och pratar svenska, men kan ordna översättning till engelska, vid behov.

I vår kyrka kommer folk inte långt i förväg, så om du kommer tidigt kan det verka lite ödsligt. Men vi har folk på plats i god tid som kan hjälpa dig tillrätta.

”Är småbarn välkomna?” – Ja! Vi har flera familjer med småbarn som kommer regelbundet. Vi har särskilt reserverat platser på vår läktare där barnen kan röra sig lite.

Första söndagen varje månad firar vi nattvard. Det är öppen nattvardsgång för alla som tillsammans med oss vill bekänna att Jesus är Herre och ta del av vinet och brödet.