Veckobrev

Renovering av Linnéköket

Vi har träffat Gunnel Andin som håller ihop renoveringen av köket vid Linnésalen som ska berätta lite mer för oss om den.

På årsmötet satte vi av pengar för att göra om köket, varför behöver vi renovera det?

Det är många människor i församlingen som har velat göra om köket under en längre tid. Det är byggt 1998 och det börja bli slitet. Det är dags att renovera helt enkelt, vi är många som haft glädje av köket, och genom att vi nu får ett nytt kök kommer en ny generation få glädje av det.

Varför påbörjar vi renoveringen nu?

Dels så har vi ekonomiska möjligheter genom ett arv vi har fått, vi har dessutom ett bra samarbete med Joseph Wetteruds byggfirma, han har en lång relation med Korskyrkan och vi är så glada för att fått till ett samarbete med ett företag vi har förtroende för. Vi har begränsat med hantverkskunniga i församlingen, så det hade varit svårt att göra detta med enbart ideella krafter.

Planen från början var att informera mer om köket på församlingsmötet i maj och dra igång renoveringen efter sommaren, men eftersom mycket aktiviteter i kyrkan just nu är inställda beslutade styrelsen att vi skulle påbörja renoveringen redan nu.

Vad händer i köket just nu?

Vi har tömt lådor och annat i köket och monterat ned skåp och annan inredning. Sådant som går att återanvändas från köket kommer vi att spara.

Vad kommer bli annorlunda i det nya köket?

Den stora skillnaden är att vi gör en separat avdelning för diskning och en del för servering och beredning. Detta kommer att avdelas genom en mindre vägg. En annan stor förändring blir också att vi kommer att sluta med engångsartiklar och gå över till riktigt porslin, i enlighet med vår miljöpolicy.

Det blir luftigare och ljusare i köket eftersom vi inte har några överskåp. Vi kommer istället att använda oss av lådor för förvaring av porslin och använda praktiska diskvagnar för förvaring av porslin.

Så mycket som vi har möjlighet till kommer vi att återvinna, vi kommer också få bättre kärl för detta. En efterfrågad nyhet är microvågsugnar för barnfamiljer som kommer finnas ute i Linnésalen.

Vilka är det som har planerat köksrenoveringen?

Vi har varit en arbetsgrupp som arbetat med köket under en lång tid där jag har haft med mig Åsa Engdahl, Helen Lernedal och Sofia Bergman. Vi har även haft en förslagslåda där man har haft möjlighet att ge förslag.

När kommer köket vara klart?

Vi räknar med att köket kommer vara klart i slutet av maj

Vi håller också på att fräscha upp i Linnésalen, berätta lite mer om det?

På årsmötet beslutade vi också att vi skulle göra om Linnésalen med nya möbler mm. Vi håller just nu på att påbörja arbetet med att planera detta, vilka färger vill vi ha, vilken typ av möbler behöver vi och om det är möjligt att få en bättre ljudvolym. Vi har en arbetsgrupp mer representanter från olika delar av församlingen, kontakta gärna Gunilla Palmér som är sammankallande om du är intresserad av att vara med.